Б401

Биологичен ларвицид за борба срещу восъчните молци, подходящ за биологично пчеларство !
Б401 ларвицид срещу восъчния молец
B401 120 ml - 45.00 лв.
Състав : концентриран разтвор на Bacillus thuringiensis

Предназначение :
Безопасен и екологично чист продукт със 100% ефикасност срещу ларвите на восъчния молец (Galleria mellonella). Защитата е гарантирана за дълъг период от време. Изпълнявайки тази си функция, В 401 е безвреден както за човека, така и за медоносната пчела и нейните ларви, не оставя остатъци във восъка и меда. В401 е 100% биологичен продукт и е безвреден за околната среда.

Начин на употреба :
Използва се след медосбора, когато медните пити са складирани, преди заразяването им с восъчния молец. Защитата продължава докато се сложат питите за следващия сезон. Едно пръскане с помпичка осигурява 100% ефикасност срещу восъчния молец през следващия сезон.
За третиране се използва 5%  воден разтвор на В 401 (1 част от препарата към 19 части вода), т.е. една опаковка от 120 мл се разрежда с 2280 мл питейна вода. Получава се 2400 мл работен разтвор. Приготвянето на работния разтвор да става непосредствено преди третирането и да се използва до един ден след това.
За да се осигури добра защита около 15 мл от работния разтвор се впръсква на квадратен дециметър на всяка от повърхностите на рамката. За да избегнете появата на плесен, оставете рамките на проветриво място преди да ги приберете.
Съхранява се при температура между 5º и 20ºС. Да не се допуска контакт с очите и кожата. В случай на контакт, да се измие обилно с вода. Да не се яде, пие и пуши по време на третирането с препарата.

Made in United Kingdom, Vita–Europe Ltd